30 december

Imorgon är det nyår och jag har p-anik! Har ingen aning vad jag ska ha på mig. Var på stan med Emelie och Lisa igår men hittade ingenting. For idag igen, men samma visa där. Eller hittade ett par knästrumpor iaf, men det kommer man ju inte så långt på. Hur kvällen börjar är inte heller helt klart än och jag är inte alls lika taggad som tidigare.
Men men, förhoppningsvis så kommer det.


tisdags lista

Jag har insett att min senaste kyss.. var idag
Jag har insett att.. jag har inge lust att sova själv inatt
Jag lyssnar på.. tvn
Jag pratar om.. det jag har att säga
Jag tycker om.. att ha kul!
Jag avskyr när folk.. inte kan vara sig själva
Min bästa vän.. finns alltid där för mig
Min första vän hette.. felicia tror jag
Kärlek är.. något fint
När jag borstar tänderna.. brukar jag oftast vara riktigt trött
När jag lagar mat.. blir det ofta fiskpinnar eller kyckling
Jag tänder på.. fixat hår, stickade tröjor med uppkavlade ärmar, ljusa jeans, stil helt enkelt!
Det sexigaste yrket är.. hmm
Det är charmigt med.. jag vet faktiskt inte
Jag är rädd för.. att känna mig ensam
Den värsta känslan är.. ensamhet
Den bästa känslan är.. lycka
Jag är bäst på.. att komma ihåg folks namn
Jag är sämst på.. att ta tag i skoluppgifter
Jag kommer alltid att vara.. född 1994
Det finaste som finns är.. vänner
I sommar hade jag.. riktigt kul på pdol
Sist jag grät var.. minns inte exakt
Jag kan.. lite franska
Jag kan inte.. vara dum mot min bror
När jag vill tänka.. lyssnar jag på musik
Min mobiltelefon är.. en htc
När jag vaknar på morgonen.. vill jag somna om
Innan jag går och lägger mig.. spelar jag mobilspel
Idag har jag sett.. emelie och linus
Ikväll ska jag.. kvällen är över och jag ska snart slå på sex and the city
Jag vill verkligen.. att det ska bli fredag


imorgon blir det hemresa


tatueringstid bokad

Min fina mami ringde och bokade tid åt mig idag. Så måndag 3/1 så kommer jag få lite mer bläck i huden. Känns grümt, leengtar. Vad det är jag ska göra får ni veta först då det är gjort.
Här är några ledtrådar iallafall:



julafton 2010

Firade julafton hemma hos min mormor och morfar som vanligt med lite släkt.














Min lillkusin Vilhelm från stockholm.

Med mig hem fick jag:


parfym, body mist, mobil-laddare-hållare-grej, väggklocka, pengar, gymkort, solkort, prestenkort på kicks, gina tricot och ur&penn, presentkort på en utlandsresa som mamma och pappa betalar då jag bestämmer mig för att åka och ett presentkort på en tatuering som jag ska boka tid för på måndag.


förra julen

JULAFTON 2009














24 december

Det känns som allt annat än julafton.


BILDER

Random bilder som jag hittat i arkivet på bloggen. Tider som man glömt, bilder som väcker känslor och minnen.







Och så en söt bild från andra skolveckan då vi var i Strömsund som avslutning.


när vintern gömmer dina spår så att du inte hittar hem

Sista dagen på Sandviksgatan 68A: Ska strax springa ner till tvättstugan och tömma tvättmaskinerna. Sen måste jag springa på stan en sväng och leta de sista julklapparna innan jag och papi ska börja städa ur min (eller Bosses rättare sagt) lägenhet. 

 
Julavslutningen i 9an. Känns som igår. Åren går för fort.


ny kategori

Har gjort en ny kategori som heter INSPIRATION. I den kategorin kommer det vara bilder och texter som inspirerar mig och saker som får mig att vilja skriva, skriva, skriva.


inspiration till tusen



Vill skriva, nu.


jullov

Har varit död här ett tag nu, men mitt internet har inte velat samarbeta med mig.
Livet rullar på i Lulestad och jag rullar upp till Gällivare imorgon. Blir att fira jul där och umgås med folk och sedan åka tillbaka till Luleå över nyår.

Idag fick vi jullov, vilket känns ungefär såhääääär skönt. Om inte lite mer till och med. Efter skolan blev det iaf att gå ut och äta med Emelie och Linus, köpa hårfärg och sen åkte vi till Linus och färgade hans hår. Sänghäng framför tvn sen tillbaka till stan, Hemmakväll för att köpa godis och träffa David (som jag inte träffat på år och dar) och sen till mig för lite soffhäng.

Imorn kommer min papi hit till Luleå för att utföra lite julshopping med mig och hjälpa mig städa ur min lägenhet eftersom jag flyttar ut härifrån imorn. Lite sorligt känns det faktiskt. Men men, hoppas bara på att det inte dröjer allt för länge tills jag hittar något nytt och eget.


hej hej hej, jag är bara 14 år, kom och se på mig, kom och ta på mig!


Några söta bilder från arkivet på bloggen från 2008.


dag 12, i min handväska

Ja, eftersom det är vinter och min vinterjacka han en massa fickor så använder jag inte handväska just nu.
Men det som då finns i min jacka är nycklar, mobil, kam, lypsyl, klämmor, snodd, penna och bankomatkort.
Riktigt intressant...
Nae, så nu slutar jag med den här listan. Helt värde.


dag 11, mina syskon

Eftersom jag inte skrev igår så kommer dag 11 och 12 idag.

Mina syskon då, eller mitt syskon eftersom jag bara har ett.
Jag har en lillebror, han heter Didrik, är 11år, går i 5an på Heden och han är världens bästa! Jag och min bror har alltid haft bra relation, vilket jag vet vi kommer ha livet ut. Han har aldrig varit sådär jobbig som dom flesta småbröderna är. Min bror är den som är mig allra närmast om hjärat, han är den jag hade offrat mitt liv för, för jag hade inte kunnat leva utan honom. Det känns riktigt jobbigt att vi numera bor 25mil ifrån varandra och jag bara får träffa han typ varannan helg. Och samtidigt som jag är här är han där och blir bara större och större. Didrik kommer alltid för mig vara 3 äpplen hög, ha vitt krulligt hår och stora smilgropar. Även fast han snart är lika lång som mig, börjat töja örat, fått lika stora fötter som mig och hänger på skatehallen så mycket han bara kan. Jag vill inte att han ska bli stor.



Min lillebror är världens finaste kille och jag älskar och saknar honom!


we'll never be as young as we are tonight

Igår började det med UFmässa på Shopping och slutade med promenad hem från Malmudden.
Isabelle kom till mig och sen for vi till Kim där det var massa peeps. Vi blev inte så långvariga, utan tog bussen bort till Bergnäset där det var en massa härliga. Dans och trevlighet avbröts av aina som vanligt. Kult. Då blev det promenad bort till Kim igen. Från Bergnäset till Malmudden i kylan = bortdomnade ben. asum. När vi väl kom fram var man allt annat än pigg. Så vid 2tiden knatade jag och Isabelle hem till mig för att sussa.

Blev inte så många bilder, blev bara några söta från då vi just kom till Kim. Och 2 små fotograferade av Linus då vi kommit tillbaka till Kim igen.








dag 10, det här hade jag på mig idag

Orkar inte köra någon "dagens outfit". Men kan kort skriva att jag haft leggins och svart, stickad tröja.

Ni får en bild på en fin tatuering istället.
Har nog förresten bestämt mig om min nästa tatuering nu, så den fastnar nog på mig i februari. Vad det är och hur den kommer se ut får ni veta senare.


IDOL

Förstår verkligen inte hur Minnah kan vara i finalen! Usch. Olle och Linnea hade då platsat så mycket bättre! Det var allt jag hade att säga.


dag 9, min tro

Min tro? Hm... Jag är inte religiös, tror inte på ödet och jag vet inte vad som händer efter döden.
Det enda jag tror på är att vi alla har våra egna val, och bestämmer på så sätt våra öden, genom de val vi gör. Tror inte det är nått högre som styr allt.

I'm the master of my faith,
I'm the captain of my soul.


torsdag - 9/12

Den här veckan har gått riktigt fort, redag fredag imorn. Innan man vet ordet av det så är det julafton, och jag som inte köpt en enda julklapp än. Vad ska man köpa till Victor, sin mor, bror och far?

Idag tycker jag om skolan! Torsdagar är underbara. Vi gör praktiskt taget inte ett skit. Idag så var det datorn, film, hyprande och lunch på Exotic med Alice, Linus, Gustav, Anton och David.
Jag har typ damp eller nånting, på allvar. Jag har koncentrations svårigheter, har ofta svårt att sitta still och är duktigt på att vara speedad i skolan. Nog för att jag är van att ha det så efter att ha gått i 9A på Hedskolan men jag var inte såhär obrydd om själva skolarbetena och så. Aja, jag har ju kul iaf!


happyface

Jag ♥ ENP
Idag blev jag faktiskt glad av att vara i skolan!


dag 8, ett ögonblick

Det är svårt att välja bara ett enda ögonblick när det finns så otroligt många. Men ett ögonblick som genast tog plats i mitt huvud är ett från Sports Camp så tar och skriver om det.

Det här ögonblicket är inget glatt eller roligt. Det är bara något som fastnat, något som jag minns som igår. Om jag tänker på det så är jag tillbaka där, liggandes i sängen och kramar om Wictor Utter för en sista gång, det var iaf vad vi trodde.

Jag, Hanna, Elin, Jonna, Agnes och Emelie delade rum, vårt älskade, kära, saknade, lilla rum. Där det alltid var folk, där vi låg och sjöng hallelujha, där vi låg och grät på kvällarna för att vi sedan inte skulle träffas nå mer. Vi började gråta redan i början av veckan, och det blev inte bättre ju närmare slutet vi kom.

Den där kvällen, kvällen innan sista dagen, kvällen innan vi skulle skiljas åt och hamna över 100 mil ifrån varandra. Vi låg där i vårt rum och grät, denna gången var det verkligen sista kvällen och tårarna var många. Sen kom Utter och My in, kära Utter och My.
Det var mörkt i rummet, man såg inte så mycket. Man kunde urskilja Utter och My's konturer. Utter så nedstämd ut, så sa han att det här var hejdå, han skulle inte vara kvar imorn för att säga hejdå, han skulle åka redan ikväll. Vi alla började gråta ännu mer, det här var alltså verkligen hejdå? Utter gick sakta omkring i rummet och kramade om oss alla. Han böjde sig ner och kramade mig då jag låg där i sängen, den kvällen hatade jag hejdån som jag aldrig hatat dom förr. Plötsligt ändras hans kroppsspråk och han börjar skratta, han hade lurat oss. Han skulle vara kvar tills imorn och säga hejdå åt oss och så. Och där hade vi legat, och fällt tårar helt i onödan. Eller helt och helt var det väl inte men lite. Vi blev irriterade men samtidigt väldigt glada. Jag var inte redo för några riktiga hejdån än.

Vilket jag inte heller var dagen därpå, då det verkligen var hejdå. Jag var inte redo, men jag var tvungen. Färden hem blev en lång gråtfärd, med hallelujha spelandes på mobilen. Jag tänker på er alla än, varje gång jag hör den låten, den kommer alltid vara ni.

Det är ett minne, ett ögonblick som alltid kommer finnas kvar, ett ögonblick som jag slängs tillbaka till varje gång jag tänker på det. Då hamnar jag där, just då. Och jag vill lika mycket tillbaka varje gång.


tisdagen den 7 december 2010

Idag var jag och Isabelle riktigt duktiga. Efter skolan gick jag på stan en sväng och väntade på att Isabelle skulle sluta. Då hon gjorde det så for vi på Pontus och simmade, i 50 minuter. Duktigt. Mindre duktigt var det att vi gick på Max efteråt...

Vi pratade om en massa mellan himmel och jord. En sak vi pratade om var balen, hur nyss det kändes som att den var. Tiden går fort och man hinner inte riktigt med.

avslutningen i 9an.


dag 7, min bästa vän

Jag har några riktigt bra vänner som är guld värda. Men min allra bästa vän som följt mig genom många tunga, svåra, roliga, bra och händelserika år och alltid stått vid min sida är Isabelle Tjäder.

Vi har hållt ihop i många år, det var väl i 6an som vi blev riktigt tajta. Det var vi mot världen, "fuck the rest", minns du? Den här tjejen är en stor del av mitt liv och måste säga att det är tack vare henne som jag lyckats stå kvar på benen då det känts som svårast. Hon har alltid funnits där, jag har alltid vetat att bara jag har henne så går allt bra. Och jag har haft rätt.

Det är mycket som har hänt under åren, människor har dykt upp i mitt liv, människor har försvunnit men hon har alltid funnits kvar och vi har följt varandra genom förändingarna i livet i typ 5 år nu. Vissa perioder pratar vi knappt med varandra men för det så glider vi inte isär. Vi behöver inte umgås, vilket vi faktiskt inte gör så ofta, men hon är den som alltid stått mig närmast. Såna som hon växer inte på träd och hon är verkligen guld värd.

Jag hade kunna skriva väldigt mycket för den här tjejen betyder otroligt mycket för mig men tror det får räcka så. Kan avsluta med att säga att jag kommer alltid finnas där för henne som hon funnits där för mig.

mars 2007


hejdå nordvallsvägen 8



I tisdags flyttade vi ut från vårat hus. Där jag bott i 16 år och 10 månader.
Numera bor mamma och pappa på Norrhedsvägen men pappa ska flytta till Klockljungsvägen då han fått i ordning där.


mitt gamla rum


dag 6, min dag

Min dag har inte varit händelserik alls. Började skolan 8.40 där jag slösat på mitt liv tills klockan 16.00.
Sen blev det att gå till Smedjan och möta upp Emelie. Gick på Clas Ohlson och köpte en ny htc laddare för jag glömde min i Gällivare i helgen. Så mötte vi Marcus på Smedjan, så stod vi och "smedjanhängde", babblade, såg en söt tant och sen gick jag på ICA och handlade.
Jag kom hem, bokade tvättstuga till på onsdag och blablabla.

Nu börjar Paradise Hotel♥ så kan inte skriva, tjing!


dag 5, vad är kärlek?

Kärlek är något som delas mellan två. Att ha någon som bara genom sin närhet får vardagen att inte kännas trist och grå. Att känna sig speciell för någon och känna samma sak tillbak. Då man känner trygghet i någons armar och inte vill vara någon annanstan än där man är just då. Då man kan ligga mitt emot varandra, bara ligga där och kolla varandra i ögonen och inte kunna motstå att le och få fjärilar i magen. Att kunna vara löjliga, fjantiga, svammliga tillsammans, då man är älskad för den man är.

Kärlek handlar om tillit till varandra, det handlar om att låta någon komma nära. Det handlar om att våga ge allt, fastän man vet att allt kan bli förlorat. Men det handlar även om att inte se slutet, att inte vilja se det. Det handlar om viljan att vara precis där man är, med honom. Då minuter känns som timmar och dagar känns som år utan honom.

Då ligga inne och sova bort dagarna tillsammans med honom
känns som allt annat än att slösa bort tiden.


dag 5, vad är kärlek?

Mitt huvud är tomt, är trött, kom till tillbaka till Luleå för ett tag sen.
Skriver om det här imorn istället.


dag 4, det här åt jag idag

Vem bryr sig egentligen om vad man ätit?

eftersom jag inte sagt åt någon

Jag är i Gällivare.

dag 3, mina föräldrar

Min mamma heter då Lena Vänbjörk och min pappa heter Dan Sammelin.  Jag och min mamma är väldigt olika och vi har väl inte så bra relation. Jag kan nog påstå att jag är mer lik min pappa på dom flesta sätten, förutom till den sociala biten, mitt babblande har jag fått från min mor.
Vet inte riktigt vad jag ska skriva om dom faktiskt...


dag 2, min första kärlek

Måste nog säga att min pojkvän Victor är min första riktiga kärlek. Visst man har ju varit lite små förälskad förut men jag har aldrig känt för någon annan som jag gör för Victor, så det är helt klart han. Vi blev tillsammans den 4e mars 2010 och har alltså varit tillsammans 9 månader på lördag. Det känns som att vi hunnit med så mycket under våra snart 9 månader och det allra bästa vi gjort tillsammans var då vi åkte till Turkiet i somras. Det var und-er-bart.
Vi kände inte varandra så bra innan vi började "hålla på" som men det kändes rätt väldigt fort och sen dess har det bara känts mer rätt för varje dag som gått. Även fast vi bor 25mil ifrån varandra numera så får vi det att funka.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, mer än att han är världens bästa pojkvän och jag älskar honom mer för varje dag som går och saknar sönder honom varje dag vi inte ses.


dag 1, om mig

Jag heter då Daniela Sammelin och är 16 år, fyller 17 om 2 månader. Jag kommer från Gällivare, vars jag bara blev allt mer less efter varje dag som gick. Så för lite mer än 3 månader sedan flyttade jag ner till min nuvarande bostadsort Luleå för att gå på Norrlands Entreprenörsgymnasium. Går i en skön klass med många härliga och flummiga människor. Just nu bor jag i en etta på sandviksgatan i stan, vars jag ska ta vägen efter nyår vet jag inte än. Gatan?

Jag är en person som tänker före jag känner och säger saker. Jag är galet dålig på ta tag i saker och skjuter gärna upp allt, speciellt allt som har med skolan att göra. Jag är en utåtriktad person som älskar att träffa nya människor och uppskattar ärlighet mest av allt. Jag har få vänner som står mig riktigt nära nu för tiden, för man lär sig genom åren vilka som kommer finnas där för en och inte svika en. Dom som står mig nära än idag är världens bästa! Sen har jag även världens bästa pojkvän och universums bästa lillebror. Slå den ni.

På fritiden gör jag inte mycket nu för tiden, mitt stora intresse basket blev kvar i Gällivare eftersom jag inte har tid att spela basket här i Luleå då alla lag är så galet seriösa. Jag är riktigt duktig på att bli förälskad i tv-serier. Och med förälskad menar jag besatt. O.C har varit en STOR kärlek, satt i soffan och grät då jag såg sista avsnittet för att det inte skulle komma nå mer sen. Sen blev det Kungarna av Tylösand, det var illa hur kär jag blev. Men det kom också till sitt slut och just nu har Paradise Hotel hittat till mitt hjärta, med lite hjälp från min kära klasskamrat Otto "paradisefreak" Nilsson.

Jag älskar att resa! Då jag reser vill jag till värme, värme och åter värme. Hatar vintern, kylan, snön och allt som hör till. Så man kan ju undra varför jag bor vars jag bor. Undrar faktiskt det själv. Jag älskar sommaren och allt som har med den att göra! Älskar bruna ben, jeansshorts, sand mellan tårna och solblekt hår. En av höjdpunkterna på sommaren är PDOL, kära, älskade Piteå Dansar Och Ler. Det är under den helgen på året, just den helgen som jag älskar Gällivare. Sammanhållningen det är inne på området är oslagbar.

Just nu är jag är ett gäng skolless och längtar tills att ta studenten och dra utomlands med klassen och fezta loss och inte återvända till Sverige på ett tag igen.

Men jag måste ta dagen som den kommer och just nu väntar torsdag och book talk för mig. Så nu ska jag ta något och äta, ringa Victor och sen sussa.


vi alla älskar matte

Hade matteprov idag. Kult. Fast tror faktiskt det gick bra.
Har inte berättat om förra matteprovet vi hade, men det var såhär. 25 stycken fick IG, några få fick G och 2 fick VG. Riktigt duktigt alltså. Men bara för att skryta lite, jag fick VG.

Har historia nu, hata hata hata hata.
Väldigt intressant och alla i intresseklubben antecknar för fulla muggar.


Jag kan bjuda på en bild på min kära klasskamrat Linus Norberg.
"Jag hatar julen!" - av Linus


onsdag i lulestad

och jag gillar vädret! -4 grader, I like.


första december

23 dagar till jul, 19 dagar till jullov.
Nu ska jag skutta iväg till skolan.


RSS 2.0